Tetőfelújítás cserepes lemez rendszerrel!

Hogyan is készül a bontás nélküli tetőfelújítás, az elöregedett palafedésű tetőknél?

Szeretném önöknek bemutatni ezt a technológiát,  mellyel anélkül, hogy  tetőszerkezetet bontanánk,  újávarázsoljuk elöregedett azbeszttartalmú tetőfedésüket.

De mielőtt belekezdenénk, néhány dolgot meg kell említeni mely befolyásoló tényezőként hat  magára a kivitelezés folyamatára, idejére, anyagszükségletére, és nem utolsó sorban a költségekre.

Cserepes lemez rendszerekkel lefedhető a sík egyenes tetőfelületek, melyek legalább 15fok feletti tetőhajlás szöget zárnak be. Ezek a tetőszerkezetek a nyereg , manzárt és a sátor tetők. Lefedhető még az enyhén íves tetőfelület is, de ez nem jellemző.  Nem gazdaságos a bonyolult, nagyon tagolt tetőfelületeket fedni ezekkel a rendszerekkel, mert  nagy mennyiségű hulladék keletkezik az élek, tetőáttörések beszabása miatt. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehetséges, csak érdemes más szempontokat is megvizsgálni.  

Én egy egyszerű nyereg tetőnek a felújítási folyamatát szeretném önöknek bemutatni, mely 2006 tavaszán készült és 12 nap alatt készült el.

Ez a tető egy hagyományos nyeregtető két egyenes sík oldallal, kéménnyel, melyet szintén lemezzel burkoltunk be, így a későbbiek folyamán nem kell vakolni, fugázni, átrakni, mert a lemez burkolat a tető élettartamával megegyező és óvja a természet káros hatásaival szemben.

Így néz ki a tetőfedés a kivitelezés megkezdése előtt.

                                     

Először a párnafákat rögzítjük fel a meglévő tetőfedő lemezeken keresztül, önmetsző önfúró csavarokkal a fedélszék szarufáihoz, melyek a cserepes   lemez lécezését fogadják megfelelő osztással

          
     
Látható, hogy  a csavarok a régi tetőfedő lemezeket nem repesztik vagy törik el, míg a csavarok  mechanikusan tökéletesen tartják a szerkezetet,  így a régi palafedés 2. vízelvezető rétegként is funkcionálhatna, de mint bebizonyosodott  páraáteresztő fólia terítés ellenléccel mint második víz elvezető réteg alkalmazása kötelező, nélküle nem készíthető felújítás

A lécváz megfelelő rögzítése után vagy azzal párhuzamosan készül a lécezés a  cserepes lemez mintázatának megfelelően.

          

A lécezést ezután soronként kielegállyuk, hogy az elkészült tetőfedésünk sík egyenes felületű legyen és ne a már megszállt, vetemedett, torzult régi tetősíkot kövesse. Így a felszerelt cserepes lemez is szép egyenes síkú lesz.
Ha már kész a komplett lécváz , felszerelhetjük a függő ereszcsatornát a megfelelő irányú és mértékű lejtéssel, a hozzá tartozó lefolyó csővel. Felkerül az ereszlemez, majd a cserepes lemez táblák.

        

Körbeszegélyezzük a tetőáttöréseket, /kémények, tetősík ablakok/ vagy teljesen el is burkolhatjuk, és végül a szegély elemek kerülnek elhelyezésre.    /oromszegélyek gerincelemek/ 

És ilyen lett a felújított kész tetőnk!

 

         

És ne feledjük:

Nem került lebontásra a régi fedés, így a kivitelezés alatt nem voltunk kitéve az időjárási kellemetlenségeknek, nem kellett elszállítani a lebontott sittet, /ami már veszélyes hulladéknak minősül/ nem volt zaj, kosz, por, kívülről készült minden,  és mindössze önöknek villanyáramot  kellett biztosítani a kivitelezés idejére.
Én a kivitelezéseimen a RUUKKI cég által forgalmazott rendszert szoktam beépíteni, a hazai piacon több cég is forgalmaz  cserepes lemez rendszereket, melyeknek a kivitelezési folyamata nem, vagy csak kis mértékben tér el az általam bemutatottól. Rövidesen ezeket a rendszereket is bemutatom önöknek.

Ha felkeltettem érdeklődését, vagy kérdései lennének, keressen a 06/20/ 414 03 12 vagy a  telefonszámon, elektronikus levélben a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

Önnek díjtalanul jár az ingyenes felmérés, árajánlat készítés!

Gyakran Ismétlődő Kérdések

Csererepes lemezzel történt felújítás után, mennyivel lesz hangosabb a kopogó esőhang, hisz köztudott a lemez nem jó hangszigetelő?
Semmivel sem jobban mint eddig, söt a felújítás során +légrés is került a régi és új tetőfedés közé, melynek bizonyos szinten hangszigetelő hatása van.

Mennyi idő alatt készül el a tetőfelújítás cserepes lemezzel egy átlagos 120m2 alapterületű háznál?
Az elkészülés időtartamát befolyásolja a tetőszerkezet formája és a rajta lévő tetőáttörések száma és alakja. / kémények, ablakok, kiugrók/ Egyszrű szerkezetnél 4-5munkanap, bonyolultabb esetnél +2-3 nap.

Miről kell gondoskodnia cserepes lemezzel történő tetőfelújítás alatt a megrendelőnek?
Önöknek csak a villany áramot és lehetőség szerint a szociállis helyiséget kell biztosítani, mert a felújítás teljesen kívülről készül, és csak az akummulátoros fúrók töltését kell megoldani. Még otthon sem kell tartózkodnia a kivitelezés alatt.