Családi házaknál  sok gondot okoz a fa szerkezetek  festése, karbantartása.  Gondoljunk csak bele, hogy fogjuk elérni az eresz vagy orom deszkázatot 2.5m magasság felett még ha vállalkozó kedv is vagy a pénztárcánk szűkössége is hajt minket. Tudom, vagyunk páran kik nagy büszkén mászunk a létrára, vagy a házilag barátokkal készült állványozásra és feledésbe hagyva a személyes biztonságunkat . De hívhatunk festő vállalkozokat is, kik beállványozzák a házunkat lefestik  a kijelölt felületeket, összepakolnak majd benyújtják a számlát és  nekünk csak fizetni kell.

A választás az önöké ,de egy dologról ne feledkezzünk meg. Pár év múlva kezdhetjük újra a  feladatot, mert olyan festék még nem volt mely a faszerkezeteken  végleges bevonatot nyújtott volna.
A mai festékek viszonylag jól tűrik a környezeti hatásokat,  főleg ha megfelelő előkezelés  után festünk : /szárítás, impregnálás, alapozás/ de a könyörtelen  környezeti hatásoknak akkor is ellen kell állnia  pl: hőmérséklet ingadozás, UV sugárzás, faanyag kártevői, nedvesség.

Nekem elismert jó  festő mester a szomszédom  mégis  8 év elteltével újra kezelte az épületén lévő fa szerkezeteket mi az én gondolat menetemet igazolta, hogy a legjobb a gondázás mentesség tudata. Ha valamit készítünk azt  ne kelljen karbantartani, javítani, cserélni.

Így én a lemez burkolat mellett döntöttem,  biztosítva  a tudatot nem kell soha többet festetnem,állványoztatnom. A bő színválasztáknak köszönhetően könnyen találtam a a homlokzathoz igazódó színt.

Ha felkeltettem érdeklődését, tekintse meg munkáinkat is!

Gyakran Ismétlődő Kérdések

Csererepes lemezzel történt felújítás után, mennyivel lesz hangosabb a kopogó esőhang, hisz köztudott a lemez nem jó hangszigetelő?
Semmivel sem jobban mint eddig, söt a felújítás során +légrés is került a régi és új tetőfedés közé, melynek bizonyos szinten hangszigetelő hatása van.

Mennyi idő alatt készül el a tetőfelújítás cserepes lemezzel egy átlagos 120m2 alapterületű háznál?
Az elkészülés időtartamát befolyásolja a tetőszerkezet formája és a rajta lévő tetőáttörések száma és alakja. / kémények, ablakok, kiugrók/ Egyszrű szerkezetnél 4-5munkanap, bonyolultabb esetnél +2-3 nap.

Miről kell gondoskodnia cserepes lemezzel történő tetőfelújítás alatt a megrendelőnek?
Önöknek csak a villany áramot és lehetőség szerint a szociállis helyiséget kell biztosítani, mert a felújítás teljesen kívülről készül, és csak az akummulátoros fúrók töltését kell megoldani. Még otthon sem kell tartózkodnia a kivitelezés alatt.