Tetőfelújítások során gyakran felmerülő kérdés a tetőn kívüli kémények felújítása!

Tetőfelújítások folyamán tapasztaltuk, hogy az esetek 80%-ban a kéményszerkezetekek az időjárás káros hatásainak köszönhetően, elég rossz állapotban vannak. De talán nem is kell ezen csodálkozni, hisz azok a palafedések melyeket fel kell újítani, 20évesek vagy még több is, így a kéményük is vele egy idős.


Ha már a tetőt felújítjuk nem hiszem, hogy a későbbiek folyamán szeretnénk foglalkozni a tetőszerkezet problémáival, ezért célszerű, most jó döntést hozni.  Van több megoldás is kéményünk felújítására:  fugázás, vakolás vagy esetleg bontás újraépítéssel.

Az igaz, hogy így kéményünket 20-25 évre felújítottuk, na de mi lesz utána. A cserepes lemez fedések ennél hosszabb távra készülnek, karbantartást nem igényelnek. 
Ezekre a fedésekre nem lehet létrát fektetni, megbontani, állványt építeni a kémény körül, a további javítások céljából.
   

Javaslatom: burkoljuk be lemezzel!

Miért pont lemezzel?

  • Mert élettartama a felújított tetőnkkel megeggyező.
  • Nem igényel karbantartást. /fugázás, vakolás, átrakás/
  • Esztétikus megjelenés.
  • Bő színválaszték

    

Gyakran Ismétlődő Kérdések

Csererepes lemezzel történt felújítás után, mennyivel lesz hangosabb a kopogó esőhang, hisz köztudott a lemez nem jó hangszigetelő?
Semmivel sem jobban mint eddig, söt a felújítás során +légrés is került a régi és új tetőfedés közé, melynek bizonyos szinten hangszigetelő hatása van.

Mennyi idő alatt készül el a tetőfelújítás cserepes lemezzel egy átlagos 120m2 alapterületű háznál?
Az elkészülés időtartamát befolyásolja a tetőszerkezet formája és a rajta lévő tetőáttörések száma és alakja. / kémények, ablakok, kiugrók/ Egyszrű szerkezetnél 4-5munkanap, bonyolultabb esetnél +2-3 nap.

Miről kell gondoskodnia cserepes lemezzel történő tetőfelújítás alatt a megrendelőnek?
Önöknek csak a villany áramot és lehetőség szerint a szociállis helyiséget kell biztosítani, mert a felújítás teljesen kívülről készül, és csak az akummulátoros fúrók töltését kell megoldani. Még otthon sem kell tartózkodnia a kivitelezés alatt.